Radio Voorkeur

Desmet live. De Belgische journalist en auteur Sus van Elzen praat over zijn nieuwe boek De Palestijnen. De toekomst van een droom. Hierin schetst hij een beeld van het Palestijnse volk: mensen die bezet zijn en bezeten van de vrijheid. Özkan Gölpinar over De Jaren Nul. De nieuwe maakbaarheid van Nederland, waarin nieuwe ideeën zijn ontwikkeld over Nederland in de 21ste eeuw. Hoe maakbaar is Nederland? Verder een rondetafeldiscussie over de politieke ontwikkelingen in China met Willem Offenberg, Sus van Elzen en Henk Scholte Nordholt. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Ilja Leonard Pfeijffer praat over zijn toneelstuk De eeuw van mijn dochter. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. De Duitse componist Karlheinz Stockhausen (1928) geldt als een van de belangrijkste naoorlogse pioniers van de nieuwe muziek. In de periode 1977-2004 werkte hij aan zijn magnum opera Licht over de zeven dagen van de week. Stockhausen was ook een pionier op het gebied van elektronische muziek; zijn Gesang der Jünglinge werd een klassieker. Radio 4, 19.30-20.00u.