Politiegeweld tegen oppositie Zimbabwe `begin van het einde`

Harare. In Zimbabwe hebben de autoriteiten opnieuw een lid van de oppositie belet het land te verlaten. Nelson Chamisa, woordvoerder van de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), is gisteren op het vliegveld van Harare door veiligheidsagenten in elkaar geslagen. Chamisa, die zwaar gewond zou zijn geraakt aan het hoofd, is de vierde oppositieleider die de afgelopen dagen werd tegengehouden terwijl hij op het punt stond naar het buitenland te reizen. Hij was onderweg naar Brussel voor overleg met de EU. Sinds begin vorige week zijn in totaal 49 mensen in Zimbabwe zwaar mishandeld door de politie. Oppositieleider Morgan Tsvangirai, die zelf vorig weekeinde een schedelfractuur opliep, verklaarde voor de BBC dat de crisis in Zimbabwe een hoogtepunt nadert en sprak van het begin van het einde van de dictatuur van Robert Mugabe.