nrc.nl/blogs

NRC.NL/BLOGS Telefoon. Marc Hijink vraag zich af waarom een telefoon eigenlijk ingewikkeld moet zijn. Hij schrijft op zijn weblog Hebben: „De meeste mensen willen een simpel apparaat dat ze in staat stelt te bellen, te sms’en en – als toppunt van hightech – de wekker te zetten. Op de grote Duitse IT-beurs Cebit werden deze week nieuwe GSM-modellen getoond die je tante ook snapt. Medion, geen onbekend merk voor de bezoeker van Duitse winkelketens, komt met een Seniorentelefon: grote knoppen, duidelijke iconen en kleurverschillen, een simpele aan/uit schakelaar in plaats van een geheime toetsencombinatie waar je uren naar zoekt. www.nrc.nl/hebben Telefoon. Marc Hijink vraag zich af waarom een telefoon eigenlijk ingewikkeld moet zijn. Hij schrijft op zijn weblog Hebben: „De meeste mensen willen een simpel apparaat dat ze in staat stelt te bellen, te sms’en en – als toppunt van hightech – de wekker te zetten. Op de grote Duitse IT-beurs Cebit werden deze week nieuwe GSM-modellen getoond die je tante ook snapt. Medion, geen onbekend merk voor de bezoeker van Duitse winkelketens, komt met een Seniorentelefon: grote knoppen, duidelijke iconen en kleurverschillen, een simpele aan/uit schakelaar in plaats van een geheime toetsencombinatie waar je uren naar zoekt. www.nrc.nl/hebben

Revolutie. In een verbouwde Mercedes vrachtwagen zijn Hans Beerekamp en Janine Prins op reis langs de witte plekken op de culturele kaart van Europa. Ze zijn nu in Roemenië. Beerekamp schrijft op de weblog Europa: „Zeventien jaar en bijna drie maanden geleden, op 21 december 1989, hield Nicolae Ceausescu zijn laatste redevoering. Ik denk steeds dat het pas geleden is, omdat ik het me nog zo goed kan herinneren, hoe ik voor de televisie in spanning zat te kijken naar een revolutie. Waarschijnlijk was het de eerste revolutie die je thuis live kon volgen. Maar zeventien jaar is bijna een generatie. Roemenen van onder de 25 hebben zo goed als geen eigen herinneringen aan het communisme. Als ik in Boekarest of elders in Roemenië mensen op straat zie lopen, dan denk ik steeds: hoe oud was jij in 1989? Vermoedelijk maakt dat hier meer verschil dan in andere voormalige volksdemocratieën.”

www.nrc.nl/ee

Telefoon. Marc Hijink vraag zich af waarom een telefoon eigenlijk ingewikkeld moet zijn. Hij schrijft op zijn weblog Hebben: „De meeste mensen willen een simpel apparaat dat ze in staat stelt te bellen, te sms’en en – als toppunt van hightech – de wekker te zetten. Op de grote Duitse IT-beurs Cebit werden deze week nieuwe GSM-modellen getoond die je tante ook snapt. Medion, geen onbekend merk voor de bezoeker van Duitse winkelketens, komt met een Seniorentelefon: grote knoppen, duidelijke iconen en kleurverschillen, een simpele aan/uit schakelaar in plaats van een geheime toetsencombinatie waar je uren naar zoekt.

www.nrc.nl/hebben