NOS stopt met peilingen De Hond wegens advertentie

Rotterdam. De NOS heeft het contract met haar vaste opiniepeiler Maurice de Hond per direct ontbonden. Dat maakte de omroep zaterdag bekend. De oorzaak is de paginagrote advertentie die De Hond vrijdag in een aantal dagbladen plaatste. De advertentie met de kop `Wie stopt dit Openbaar Ministerie?` is onderdeel van de campagne die De Hond voert. Zowel professionals van het Openbaar Ministerie als van de technische recherche en het Nederlands Forensisch Instituut hebben volgens hem fouten gemaakt in hun onderzoek naar de Deventer moordzaak. De opiniepeiler is overtuigd van de onschuld van Ernest Louwes, de man die is veroordeeld voor de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg. Volgens de NOS heeft De Hond met de campagne een grens overschreden.