Frankrijk voor de zestiende keer winnaar Six Nations Championship rugby

De Franse rugbyploeg won zaterdag voor de zestiende keer het zeslandentoernooi, de jaarlijkse competitie tussen de zes beste rugbynaties van Europa. Frankrijk behaalde de titel op een spannende slotspeeldag, ook Ierland en Engeland kwamen nog in aanmerking voor de eindzege. De Ieren wonnen met 24-51 in Italië, waarna Frankrijk wist dat het in het Stade de France met 24 punten verschil moest winnen van Schotland. Dat lukte (46-19), al kwam de beslissende try er pas in de toegevoegde tijd. Uitgerekend een Ierse video-arbiter moest op St. Patrick’s Day beslissen of er inderdaad was gescoord. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, waardoor alleen de Engelsen nog het Franse feestje konden bederven. Engeland moest met een ruime marge winnen, maar verloor van Wales. Daardoor was Frankrijk helemaal zeker van de eindzege, een opsteker met het oog op het wereldkampioenschap later dit jaar in eigen land.