Flinke boete voor weggooien van kunstwerk Kapoor

Londen, 19 maart. Een Brits bedrijf voor kunstopslag is in Londen veroordeeld tot het betalen van 350.000 pond (238.000 euro) schadevergoeding na het weggooien van een kunstwerk van de Brits-Indiase kunstenaar Anish Kapoor, winnaar van de Turner Prize in 1991. Kunstverzamelaar Ofir Scheps had het beeld Hole and Vessel II (1984) in bewaring gegeven bij het bedrijf Fine Arts Logistics, in afwachting van een restauratie door Kapoor. Toen hij het beeld weer kwam ophalen, bleek het bedrijf het in een vuilcontainer te hebben gegooid. Het bedrijf bood aan 400 euro schadevergoeding te betalen. Dat vond Scheps te weinig en hij stapte naar de rechter. Kapoor is vooral bekend van zijn 150 meter grote installatie Marsyas in de grote hal van het Londense Tate Modern museum.