Cricketcoach overlijdt

Cricket-coach Bob Woolmer (58) is plotseling overleden, een dag na de dramatische uitschakeling van Pakistan bij het WK in het Caraïbisch gebied. De Engelsman werd gisterochtend bewusteloos gevonden in zijn hotelkamer. „De doktoren vermoeden dat het ofwel stress ofwel een hartaanval was”, verklaarde zoon Russell Woolmer tegen het Zuid-Afrikaanse radiostation 702.

Woolmer, zelf in de jaren zeventig batsman van het Engelse team en daarna succesvol als coach in Zuid-Afrika, was sinds 2004 coach van het nationale team van Pakistan. Het bondscoachschap in het cricketgekke land geldt als een van de meest stressvolle banen in de sport. Zijn contract zou op 30 juni aflopen. Pakistan verloor zaterdag in groep D van het WK zaterdag onverwacht van debutant Ierland. Na de gebruikelijke persconferentie sprak de coach met aanvoerder Inzamam-ul-Haq. „Hij vroeg me wat mijn toekomstplannen waren en of we er morgen verder over konden praten. In het hotel gingen we allebei naar onze eigen kamer. Morgen is nooit gekomen.” (Reuters)