Accident

accident.jpgHet was een interessante week. Eerst was ik in de Appalachen, op drie uur rijden ten westen van Washington, D.C. Ik had gehoord over een papierfabriek die niet wilde wachten totdat Chinese concurrenten het bedrijf uit de markt zou drukken (volgende week meer hierover). Onderweg kwam ik eerst het dorp Friendsville tegen, een paar kilometer verderop lag dit plaatsje.

Mooiste Amerikaanse plaatsnaam tot nu toe? Truth or Consequences. Het verhaal erachter? De presentator van het gelijknamige radioprogramma beloofde in 1950 een live-uitzending te doen uit de eerste gemeente die de naam zou veranderen. Dat was het einde van Hot Springs, New Mexico.

Het verhaal achter Accident (353 inwoners)? Hier. Weet zeker dat er meer interessante namen & verhalen zijn. Roept u maar.

Vrijdag zou ik naar een achterstandswijk in de buurt van Chicago gaan. Ik had daar een man gevonden die betrokken was bij de hypotheekcrisis waar ruim twee miljoen Amerikanen nu onder lijden (lees hier en hier stukken in de papieren krant van dit weekend). Helaas was het noodweer in New York en gingen de vliegvelden op slot. Het stuk kwam er wel, maar de buurt waar volgens de man die ik daarna noodgedwongen telefonisch interviewde „elke avond schietpartijen zijn” moest het gisteren zonder mij doen.

    • Freek Staps