Winterse trekjes

Volgende week lijkt het weer winterse trekjes te krijgen: er gaan winterse buien vallen en ’s nachts koelt het in het binnenland af tot rond het vriespunt.

Vandaag is het nog vrij zacht met vanmiddag maximaal 10 tot 13 graden. Bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt er lichte regen. Tegen de avond klaart het vanuit het zuidwesten geleidelijk op. De westelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig en later krachtig, 6 Beaufort.

Komende nacht gaat het waarschijnlijk iets harder regenen en ook morgenochtend vroeg regent het nog. Daarna klaart het op, maar al snel zullen de opklaringen door buien worden afgewisseld. Daarbij is er kans op hagel, onweer en zware windstoten. De wind wordt west tot noordwest en kan voornamelijk op de Wadden toenemen naar stormachtig, kracht 8. Met aanvoer van koudere lucht zal de temperatuur in de loop van de dag zakken.

Maandag en dinsdag blijven maartse buien vallen, waarbij er ook kans is op (smeltende) sneeuw. De middagtemperaturen komen dan niet meer boven 6 of 7 graden uit, terwijl het ’s nachts ook kouder zal zijn met in het binnenland misschien een graadje vorst. In de Ardennen gaat het volgende week ook sneeuwen. Wellicht valt er tien tot vijftien centimeter en dan kan er, voor het eerst sinds lange tijd overigens, weer eens worden gelanglauft.