Wall Street lager na zorgen om inflatie

NEW YORK, 17 maart. De effectenbeurzen in New York zijn gisteren lager gesloten, omdat de inflatie in de Verenigde Staten beleggers zorgen baart. Tegenvallende cijfers over de prijsstijgingen betekenen volgens de handelaren een kleinere kans op een renteverlaging. Bovendien bleef de hypotheekmalaise de markt parten spelen. De Dow-Jonesindex sloot op 12.110,41 punten, een afname van 0,4 procent. De Nasdaq stond op 2372,66 punten, een verlies van 0,3 procent. De breed samengestelde S&P 500-index verloor 0,4 procent op 1386,95 punten. Vooral de gestegen consumentenprijzen zaten beleggers dwars. Deze prijzen zijn in februari 0,4 procent toegenomen terwijl analisten rekenden op 0,3 procent. Een verlaging van de rente door het stelsel van Amerikaanse centrale banken is daardoor minder waarschijnlijk geworden.