Verdi Heroines Favourite Callas

Verdi Heroines (EMI 3 80020 2) Favourite Callas (EMI 3 82605 2) *****

Verdi Heroines (EMI 3 80020 2)Favourite Callas (EMI 3 82605 2)

Wat jammer voor Giuseppe Verdi (1813-1901) dat hij nooit heeft gehoord hoe Maria Callas (1923-1977) zijn grote sopraanrollen zong. Wat bevoorrecht zijn wij dan, dat we ook dertig jaar na haar dood nog elke dag kunnen luisteren naar al haar opnamen, tijdens haar leven al legendarisch, voordien en nadien onovertroffen, indringend en verpletterend.

Nu zijn er weer twee cd’s met hoogtepunten, om herinneringen op te halen of om ermee kennis te maken.

Verdi Heroins laat hoogtepunten horen uit Aida, Aroldo, Don Carlo, Ernani, Otello en Macbeth, daaruit zelfs de kern van de rol van Lady Macbeth, de furieuze feeks die haar moordlust opschroeft tot ze op huiveringwekkende wijze het bloed niet meer van haar handen krijgt.

Favourite Callas brengt deels lichter repertoire: Mozart, Rossini, Donizetti en Bizet, maar ook weer Don Carlo en Macbeth.

KASPER JANSEN

    • Kasper Jansen