THC Puur & Onversneden

THC Puur & Onversneden (THC Recordz/Walboomers) ****-

THCPuur & Onversneden(THC Recordz/Walboomers)

Het Amsterdamse filiaal van de Amerikaanse G-Funk (de ‘G’ staat voor ghetto) staat in Tuindorp, in een clubhuis met graffiti op de muren waar dikke wietwalmen hangen. Hier wisselen de jongens van THC (Tuindorp Hustler Click) hun Nederlandstalige straatraps uit op een bodem van rollende funkbassen, rafelige synthesizergeluiden en felle scratches. De invloeden van vooral Tupac en NWA zijn in elk nummer aanwijsbaar maar worden steevast toegespitst op de Amsterdamse leefwereld van de rappers, inclusief bijpassend jargon en platte tongval. Het opzwepende ‘Kontje 4 Sale’, dat critici van gangsta rap van repliek dient, en het energieke ‘Dope!’ zijn letterlijke kopieën van twintig jaar oude klassiekers van NWA maar worden door een nieuwe generatie moeiteloos naar hun hand gezet. De vuurspugende etterbak RB Djan en nonchalante THC-voorman Rocks zijn technisch de begaafdste rappers; Menaze heeft zijn grommende rapstijl geperfectioneerd; zangeres Miss Sophie is een nog wat kleurloze aanvulling.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele