Televisie Voorkeur

Architectuur van de toekomst. China’s bevolking en industrie zijn explosief gegroeid. Getracht wordt milieubewuste oplossingen te vinden voor een gigantisch probleem. Ned. 2, 17.00-17.25u. Shanghai's skyline is seen along the banks of the Huangpu River February 2, 2007. Big, brash and booming Shanghai is China's showcase city, a model for how the country sees its future. Picture taken February 2, 2007. To match story TRAVEL-SHANGHAI. REUTERS/Aly Song (CHINA) REUTERS

Actualiteiten

EénVandaag. Uitslag van een enquête over militaire missies. En discussie met kolonel Theo Vleugels, oud-commandant van de Task Force Uruzgan, en generaal-majoor Ton van Ede over de voorbereiding op een uitzending, de nazorg én de gevolgen van militaire missies op het privéleven van een militair. Ned. 1, 18.00-18.50u.

Nova. Reportage over de toenemende toepassing van de elektroshock als therapie, ook bij jonge kinderen. Gesprekken met artsen, patiënten en ouders van patiënten. Ned.2, 22.15-22.45u.

Terzake Zaterdag. Portret van Kim Jung Il, de sterke man van Noord-Korea, en zijn losbandige leven. Canvas, 20.00-20.50u.

Informatief

Boter, kaas en eieren. Discussie over de omstreden beleggingen in een Amsterdamse moskee door de Turkse moslimorganisatie Milli Görüs met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid van de SP, en Jan Beerenhout, Turkije-deskundige. Ned. 2, 15.00-15.30u.

Eten bij de buren. Waarin moslims en niet-moslims elkaar vragen wat ze altijd al hadden willen vragen. Ned. 2, 15.28-16.00u.

PremTime. Wat moet er gebeuren met spijbelende jongeren? En de politie van Nieuwegein roept de hulp van hondenbezitters in. Ook aandacht voor de voedselbanken. Ned. 2, 16.05-16.30u.

InsideOffside. Freddy dos Santos, betaald voetballer van Vålerenga (Oslo), zet zich in voor de campagne ‘Vålerenga tegen racisme’. Ned. 2, 16.30-17.00u.

NCRV Natuurlijk – Nationale landschappen. In het ‘Land van Leeghwater’, architect van de Nederlandse droogmakerijen, en van de beroemde Zaanse huizen, de Zaanse Schans en de Stelling van Amsterdam. Ned. 2, 18.00-18.30u.

Blauw Bloed. Een familieruzie over de erfenis van de familie van prinses Mathilde. Terugblik op het verjaardagsfeest van de Noorse koning Harald. En de opening door prinses Máxima van een tentoonstelling over Prins Maurits. Ned. 2, 19.30-20.10u.

Rondom 10. Over belspelletjes op televisie. Moet de overheid optreden om mensen tegen misleidende gok- en kansspelen én tegen hun eigen hebzucht te beschermen? Ned. 2, 21.05-22.00u.

Documentaire

Werelddoc: Dat het paradijs voor mij zal zijn. Over drie Hollandse vrouwen die zich bekeerden tot de islam. Voor ieder van hen heeft deze keuze grote consequenties. Ned. 2, 13.35-14.35u.

Kunst

AVRO Panorama: Vergezichten. Met: Ik hou van Holland (4): van Pampus tot Uithoorn. Kunst & kitsch op reis – Venetië: zoektocht naar de oorsprong van een groot goudkleurig Venetiaans glas langs Murano, het Dogenpaleis, de San Marco-basiliek en het Canal Grande. Ned. 1, 16.05-17.00u.

MuseumGasten. Wilma Driessen en Wibi Soerjadi brengen een bezoek aan het Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Ned. 2, 17.25-17.45u.

Amusement

TOTP 2. Muziekprogramma met onder meer The Proclaimers, Thin Lizzy, Style Council, Propaganda, Rachel Sweet, Dolly Parton en Kenny Rogers, Good Charlotte, Lemar, Jerry Lee Lewis en de nieuwe clip van The Red Hot Chili Peppers. BBC 2, 19.10-19.45u.

Koppensnellers. Harry van Raaij (oud-voorzitter PSV) en Michael van Praag (oud-voorzitter Ajax) aan de kop van Jut. Discussie over de stelling: een corrigerende tik is goed voor een kind. En Desi Bouterse ontmoet voor het eerst Joop van den Ende. Tien, 20.00-21.00u.

Koefnoen.Bezoek aan de Poot met de vijf Schaepen, Luke Skywalker uit Star Wars klopt tevergeefs aan bij zijn meester Yoda die het ‘Nieuwe Leren’ is toegedaan en de schrijver van het beste Nederlandse boek viert zijn overwinning in besloten kring. Ned. 1, 21.25-22.05u.

De Lama's. Met Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Ruben Nicolaï en een nieuwe Lama. Het komt aan op het improvisatietalent van de panelleden en de inbreng van het publiek. Ned. 3, 22.35-23.15u.

Norah Jones. Registratie van het concert dat zangeres en pianiste Norah Jones met haar band op 1 maart gaf in de Rode Hoed in Amsterdam. Ned. 3, 23.15-00.10u.

Sport

NOS-Studio Sport. Aandacht voor rugby: het slot van het zeslandentoernooi. Ook met wielrennen: Parijs-Nice. En tevens de City-Pier-City (het NK halve marathon), de wedstrijd op het WK cricket tussen Nederland en Zuid-Afrika en Engels voetbal. Ned. 1, 22.50-23.45u.

De Wedstrijden. Overzicht van de voetbalwedstrijden in de eredivisie. Met onder meer sc Heerenveen-NAC Breda, ADO Den Haag- Sparta Rotterdam, NEC-Excelsior, Heracles Almelo-AZ. Tien, 22.05-23.20u.