Televisie Overige Films

Alegría (Franco Dragone, 1998, Canada). De directeur van het Canadese circusgezelschap Cirque du Soleil regisseerde eigenhandig deze film naar de gelijknamige jubileumvoorstelling. Extra verhaallijntje attendeert ons op de ellende van kinderarbeid. RTL4, 13.50-15.45u.

The Thirty-Nine Steps (Don Sharp, 1978, Engeland). Derde verfilming van roman van John Buchan volgt het boek veel nauwgezetter dat Hitchcocks klassieker uit 1935 en werd een chique kostuumdrama met veel aandacht voor het uiterlijk van het Engeland van 1914. Plomp scenario laat Robert Powell als een ten onrechte van moord verdachte ingenieur op de vlucht slaan voor zowel politie als Duitse spionnen. BBC2, 15.25-17.05u.

Die Drei von der Tankstelle (Wilhelm Thiele, 1930, Duitsland). Vermaarde, succesrijke Duitse musical waarin pomphouders Willy Fritsch, Heinz Rühmann en Oskar Karlweis de crisisjaren wegzingen. Tot de liedjes behoren Ein Freund, ein guter Freund en Liebling, mein Herz lässt dich grüssen. Arte, 15.50-17.35u.

Smokey and the Bandit 3 (Dick Lowry, 1983, VS). Derde en zwakste aflevering in reeks achtervolgingskomedies haalde destijds de Nederlandse bioscopen niet eens. Met Jackie Gleason, Jerry Reed en een kleinere rol van Burt Reynolds. Veronica, 18.55-20.30u.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Chris Columbus, 2002, VS). Tweede Harry Potter-film is leuker, enger en langer dan het eerste deel, heeft nog betere special effects, maar gaat onverminderd gebukt onder een wat brokkelige structuur. Naast de vertrouwde sterren – Daniel Radcliffe voorop – speelt Kenneth Branagh een ijdele leraar Verweer tegen de zwarte Kunsten. SBS6, 20.30-23.45u., onderbroken door Hart van Nederland.

Biker Boyz (Reggie Rock Bythewood, 2003, VS). Variatie op Fast Furious gaat over illegale straatraces voor motorrijders. Met Laurence Fishburne en Derek Luke als rivaliserende patsers. Veronica, 20.30-22.30u.

The Wraith (Mike Marvin, 1986, VS). Pulp over illegaal in auto's racende jongeren, onder wie Charlie Sheen en Nick Cassavetes. Veronica, 22.30-0.10u.

Je vous aime (Claude Berri, 1980, Frankrijk). Wirwar van terug- en vooruitblikken kunnen de oppervlakkigheid niet verhullen van dit portret van een 35-jarige Doña Juanita (Catherine Deneuve) die alleen van beginnende liefdes kan genieten. Tot haar vermaarde minnaars behoren Jean-Louis Trintignant, Gérard Depardieu, Alain Souchon, Serge Gainsbourg. TV5, 23.10-1.00u.

Lammbock (Christian Zübert, 2001, Duitsland). Misdaadkomedie over twee vrienden die een pizzaria als dekmantel hanteren voor handel in verdovende middelen. ARD, 24.00-1.25u.