Shakira en Beyoncé samen

Gijsje Ribbens van Spunk hoopte op iets hitsigs toen zij hoorde dat Shakira en Beyoncé samen in een clip optreden. Maar zij had het mis

SYNCHROON BILSCHUDDEN: Shakira Foto AP Colombian singer Shakira performs on stage during her "Oral Fixation" tour concert in Prague March 3, 2007. REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC) REUTERS

Mijn gelukskoekje voorspelde het al: slechte tijden zouden komen. En jawel hoor, de meest afzichtelijke puddingbil ooit nestelde zich naast me in de trein en mijn moeder maakte als avondeten iets wat het beste te beschrijven is als groene prut met stukjes. Maar het rampscenario waar mijn koekje het overduidelijk over had, kwam pas toen ik TMF aanzette. De vrouw die haar buik zo laat golven dat zelfs de Atlantische Oceaan er nog van kan leren en de vrouw met het magistrale achterwerk hebben besloten een duet op te nemen. Het resultaat is ongeveer net zo lekker als mijn moeders groene prut.

Shakira zingt over hoe zij gepijnigd wordt door de schoonheid van haar leugenaar terwijl Beyoncé met haar achterwerk een schommel nadoet. Gelukkig kampt Beyoncé met dezelfde pijnen als Shakira en drie en een halve minuut lang steunen zij elkaar bij het verwerken van hun liefdesperikelen. Steunen? Jawel, inplaats van een catfight over wie zich de troetelbil van de leugenaar in kwestie mag noemen, lijken de twee geweldig met elkaar op te kunnen schieten. Het was een stuk spannender geweest als ze elkaar uit beeld probeerden te duwen met hun gevulde derrières, dan dat ze er een synchrone bilschuddans mee uitoefenden. Een zielig plasje water en wat wapperende gordijnen zijn het decor voor een Beyoncé en Shakira die hitsig elkaars naam noemen en tegelijkertijd de onweerstaanbaarheid van hun eigen haar en lichaamsdelen beamen door deze liefdevol te betasten. Wat een teleurstelling. Ik pleit voor hysterisch geschreeuw inplaats van hitsig gekir. Shakira en Beyoncé zouden elkaars lichaam moeten bewerken met hun gemanicuurde nagels inplaats van deze zoetigheid. Inmiddels zou ik mijn stoel voor de televisie dolgraag omruilen voor de treinstoel, zelfs mét de puddingbil naast me. Die schudt er tenminste niet mee.

Meer op www.spunk.nl

    • Gijsje Ribbens