Russen dreigen na incidenten met sluiting luchtruim

Moskou, 17 maart. Rusland dreigt zeker vijf luchtvaartmaatschappijen afkomstig uit de Europese Unie te weren uit zijn luchtruim omdat die herhaaldelijk regels zouden hebben overtreden. De Russische luchtvaartautoriteiten hebben verscheidene Europese luchtvaartinstanties op de hoogte gesteld van de overtredingen en gevraagd de zaak zo snel mogelijk op te lossen, meldden Russische media. Het is onbekend om welke luchtvaartmaatschappijen het gaat. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, die in Nederland toezicht houdt op het luchtverkeer, liet weten dat er geen Nederlandse luchtvaartmaatschappijen bij betrokken zijn. Ook KLM zei van niets te weten. Vooralsnog willen de Russen de namen van de maatschappijen niet openbaar maken, voordat er een reactie komt van de Europese luchtvaartautoriteiten.