Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onderzoeker Laurens Sparrius ontdekte een uitgestorven gewaande mossoort in het Park De Hoge Veluwe: het rijstkorrelmos. Verder o.m. boer Geijsel die voor het achtste seizoen zijn land onder water zet om vele duizenden grutto’s, tureluurs en kieviten te plezieren bij hun aankomst uit de overwinteringsgebieden. Radio 1, 8.05-10.00u.

Radio atelier. Schrijver Geert Mak en staatssecretaris Albayrak (justitie) praten over de expositie Schatten van Istanbul in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Radio 1, 21.04-22.04u.

Het zondagochtendconcert. Werken van o.m. Gabrieli, Beethoven, Woud, Van Otterloo, uitgevoerd door het koperensemble van het Concertgebouworkest, live vanuit het Concertgebouw. Radio 4, 11.00-12.15u.

Verum, bonum, pulchrum. Gesprek met Niek Pas n.a.v. de tentoonstelling The sixties in het Gemeentemuseum in Den Haag en reportage over bezoek aan de expositie. Pas promoveerde in 2003 op een historisch onderzoek naar Provo. Verder Pim te Bokkel over zijn poëziebundel Wie trekt de regen aan? Radio 5, 23.00-0.00u.