Maeterlinck

Maeterlinck Toneel Voorstelling van NT Gent en Toneelgroep Amsterdam over de Vlaamse dichter, jurist en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck (1862-1949), in de regie van de Zwitser Christoph Marthaler. „Marthaler is niet de regisseur van het dynamische drama. De voorstelling moet het hebben van de muziek. (...) Dat is helemaal Marthaler: mooi als beeld, maar nutteloos. Meer lef en energie zijn voor mij welkom. Maar ik kan niet ontkennen dat de poëtische weemoed van Maeterlinck mij raakt.” Kester Freriks, 15 maart 2007 Tournee t/m 15/4. Inl.: www.ntgent.be

Voorstelling van NT Gent en Toneelgroep Amsterdam over de Vlaamse dichter, jurist en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck (1862-1949), in de regie van de Zwitser Christoph Marthaler.

„Marthaler is niet de regisseur van het dynamische drama. De voorstelling moet het hebben van de muziek. (...) Dat is helemaal Marthaler: mooi als beeld, maar nutteloos. Meer lef en energie zijn voor mij welkom. Maar ik kan niet ontkennen dat de poëtische weemoed van Maeterlinck mij raakt.”

Kester Freriks, 15 maart 2007

Tournee t/m 15/4.

Inl.: www.ntgent.be