Kurt Schwitters

Kurt Schwitters beeldende kunst Overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) richt zich op Schwitters de netwerker. Boijmans heeft honderd van zijn werken omringd met tweehonderd werken van vrienden als Balla, Van Doesburg, Kandinsky en Hepworth. „De Merzbau was zijn levenswerk. Het was een kunstwerk dat zijn huis opslurpte: muren en plafonds verving hij door witte reliëfs waar sculpturen aan hingen. Boijmans toont een gedeeltelijke reconstructie en het is het hoogtepunt van de tentoonstelling. Hier stond Schwitters voor: het versmelten van leven en kunst, gekte en schoonheid, kunsttempel en kermisattractie.” Sandra Smets, 10 maart 2007 T/m 28 mei in Museum Boijmans, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u. Inl: 010-4419400, www.boijmans.nl

Overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) richt zich op Schwitters de netwerker. Boijmans heeft honderd van zijn werken omringd met tweehonderd werken van vrienden als Balla, Van Doesburg, Kandinsky en Hepworth.

„De Merzbau was zijn levenswerk. Het was een kunstwerk dat zijn huis opslurpte: muren en plafonds verving hij door witte reliëfs waar sculpturen aan hingen. Boijmans toont een gedeeltelijke reconstructie en het is het hoogtepunt van de tentoonstelling. Hier stond Schwitters voor: het versmelten van leven en kunst, gekte en schoonheid, kunsttempel en kermisattractie.”

Sandra Smets, 10 maart 2007

T/m 28 mei in Museum Boijmans, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u. Inl: 010-4419400, www.boijmans.nl