Joss Stone: Introducing

Joss Stone: Introducing (EMI) ***--

Joss Stone: Introducing (EMI)

Introducing lijkt een merkwaardige albumtitel voor en artiest die zich na zeven miljoen verkochte exemplaren van haar twee voorgaande cd’s vrij stevig op de wereldkaart heeft geposteerd. De nog maar negentienjarige Joss Stone wil er mee uitdrukken dat ze ditmaal het artistieke heft in handen genomen heeft, om te beginnen met haar supervisie over een van de lelijkste albumhoezen ooit. Vijf jaar geleden was Stone het piepjonge mirakel van de blanke soul, eerst nog in een soort karaoke-sfeer maar gaandeweg oorspronkelijker. Producer/muzikant Raphael Saadiq helpt haar op Introducing aan een krachtig mengsel van hiphopritmes met meer traditionele soul-elementen, van het Motown-achtige ‘Girl you won’t believe it’ tot het door The Fugees geïnspireerde Music, met Lauryn Hill als gastrapper. Het moet gezegd dat ze op haar vorige album met ‘You had me’ en ‘Right to be wrong’ twee betere songs bij de kladden had dan alles op heel Introducing bij elkaar. Maar hoe dan ook, zingen kan ze.

JAN VOLLAARD