Hella Haasse vindt roman uit 1950

Amsterdam, 17 maart. Bij het opruimen van haar archief heeft heeft Hella S. Haasse een complete roman van eigen hand teruggevonden. Het gaat om het feuilleton Sterrenjacht dat vanaf 1950 in 95 wekelijkse afleveringen in Het Parool is verschenen. Haasse publiceerde Sterrenjacht indertijd onder het pseudoniem C.J. van der Sevesterre. Dat Hella Haasse achter dit pseudoniem schuilging, was tot nu toe onbekend. ”De vondst kwam voor mij als een volslagen verrassing”, vertelt haar redacteur Patricia de Groot. De Groot benadrukt dat Sterrenjacht geen typische Haasse is. ”Het is een humoristische, spannende roman zonder literaire pretenties.” Sterrenjacht gaat over journalist Casper-Jan, die op zoek gaat naar een verborgen schat. De roman, 320 pagina`s dik, zal waarschijnlijk in juni bij uitgeverij Querido verschijnen.