Een zoetekauw in Nicaragua

Een zoetekauw in Nicaragua Een jongen in Santa Teresa kauwt op een blok Dulce. In dit dorp in Nicaragua wordt de zoetstof gewonnen uit suikerriet. Het riet wordt geperst en het sap in ketels ingekookt. Daarna wordt de Melasse in mallen gegoten. De blokken worden gebruikt als zoetstof in voedsel of frisdrank. Suikerriet, oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië en Nieuw-Guinea, werd vanaf de 15de eeuw door Spanjaarden en Portugezen verbouwd op de Canarische eilanden en Madeira, en van daaruit in de 16de eeuw overgebracht naar Latijns-Amerika. (Foto Reuters) A boy eats a piece of Dulce in Santa Teresa town, about 56 km (35 miles) south of Managua, March 16, 2007. Blocks of dulce are produced from sugar cane extract, which are purified and thickened in boilers. They are then poured into moulds. Dulce can be used either to make food and drinks, or as a sweetener in beverages. REUTERS/Oswaldo Rivas (NICARAGUA) REUTERS