Amerikaan stapt op bij Unesco na doodsbedreiging

Parijs, 17 Maart. De hoogste Amerikaanse functionaris bij Unesco heeft ontslag genomen. Volgens Peter Smith, vroeger Republikeins Congreslid uit Vermont, kan hij niet langer werken bij het Kinderfonds wegens het `negatieve klimaat` dat er heerst en de felle oppositie tegen hervormingen. Hij zou zelfs met de dood zijn bedreigd. De VS hebben in het verleden vaak kritiek geuit op de Unesco. Een woordvoerster van Unesco in Parijs zei dat de politie is ingeschakeld. Volgende week worden de resultaten bekend van onafhankelijk onderzoek naar aanbestedingen van Smiths afdeling bij Unesco. Volgens het Franse zakentijdschrift Capital zal het rapport zeer kritisch zijn.

Rectificatie / Gerectificeerd

Unesco wordt in het bericht Amerikaan stapt op bij Unesco na doodsbedreiging (17 maart, pagina 4) omschreven als het Kinderfonds . De United Nations Education, Science and Cultural Organization beoogt de internationale samenwerking te stimuleren op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur. Unicef is het kinderfonds van de Verenigde Naties.