Vanaf zondag guur weer

Maart roert zijn staart. Deze overbekende weerspreuk is van toepassing op het weer van de komende dagen. Morgen is het nog zacht, maar vanaf zondag wordt het kouder met winterse buien.

Vanavond komen eerst enkele opklaringen voor, vannacht is het opnieuw bewolkt en kan er wat regen of motregen vallen. Het koelt af naar ongeveer 7 graden bij een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestelijke wind.

Morgen blijft het overwegend bewolkt en regent het van tijd tot tijd, maar veel regen wordt niet verwacht. En in de avond zijn een paar opklaringen mogelijk. De wind is west tot zuidwest en matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, kracht 6. Het wordt 11 graden.

Zondag begint waarschijnlijk bewolkt en regenachtig, in de loop van de ochtend breekt de zon door, maar al snel volgen enkele buien met kans op onweer, hagel en (zware) windstoten. Ook buiten de buien om zal het flink waaien: de westelijke wind wordt aan de kust hard, mogelijk stormachtig, kracht 8. En met in de middag een graad of 8 is het guur.

Maandag wordt het nog iets kouder. In de nacht koelt het landinwaarts tot dichtbij het vriespunt af en maandag overdag is het maximaal 5 tot 7 graden. Verder vallen er regen, hagel en (natte) sneeuwbuien, zogeheten maartse buien. De wind wordt noordwest en neemt iets af.