Televisie Voorkeur

In het tweede deel van de concertregistratie in New York ontvangt André Rieu met zijn Johann Strauss Koor en Orkest o.a. Die Platin Tenore, Akim Camara, Suzan Erens en Carla Maffioletti. Ned. 1, 21.55-23.00u.

actualiteiten

EénVandaag. Aandacht voor het onderzoek Uitzendervaringen van militairen. Driekwart van de 800 ondervraagde militairen vindt dat de uitzendperiode korter moet en dat de uitzendfrequentie omlaag moet. Verder een gesprek met de minister-president over de gebeurtenissen van de afgelopen periode. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Morgen 25 jaar geleden vond een van de meest tragische gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek plaats. In El Salvador werden IKON-journalisten Koos Koster, Hans ter Laag, Jan Kuiper en Joop Willemsen doodgeschoten door soldaten van het regeringsleger. Een terugblik. Hoe kon het gebeuren? En wat zijn de lessen die geleerd zijn? Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. De nieuwe minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet (ChristenUnie) en Agnes Kant, Tweede Kamerlid voor de SP, discussiëren over de plannen van de regering voor het jeugdbeleid. Verder aandacht voor de gebeurtenissen in de Utrechtse wijk Ondiep. Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

Dossier 2300: Help me mijn moeders moord te herinneren. Documentaire over een jonge vrouw wier moeder werd vermoord toen zij negen jaar oud was. Zij lijdt aan geheugenverlies en probeert met therapie, hypnose en hulp van de politie haar geheugen weer terug te krijgen. RTL4, 22.55-23.55u.

informatief

Moira Stuart: In search of Wilberforce. Documentaire waarin de continenten worden afgereisd om meer te weten te komen over de Britse politicus William Wilberforce (1759-1833), een voorstander van de afschaffing van de slavernij. BBC 2, 22.00-23.00u.

praatprogramma

De leugen regeert. Discussie n.a.v. een reportage in Zembla over groepstrainingen voor een gelukkiger leven. Die trainingen zouden niet zonder gevaar zijn, want mensen raken na zo'n training bij CSA Europe soms in een acute psychose. Een journalist van Zembla, die undercover deelnam aan de trainingen, gaat in debat met de directeur van CSA Europe, John Schrederhof. Verder staat Francisco van Jole stil bij de berichtgeving over familiedrama's die een aanzuigende werking zouden hebben. De mediaraad bestaat uit Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden en Fons de Poel van de KRO. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Gasten o.a. Jeroen Henneman, Max Pam en de zus van Theo van Gogh, Josien. Aanleiding is het kunstwerk De schreeuw, een beeld van Jeroen Henneman ter nagedachtenis van Theo van Gogh, dat zondag in Amsterdam wordt onthuld. Ned.1, 23.00-23.55u.

amusement

Comic Relief: The big one. Benefietavond ten bate van de tweejaarlijkse actie Comic Relief waarbij in heel Groot-Brittannië geld wordt ingezameld voor mensen in nood in binnen- en buitenland. Presentatie Lenny Henry en Jonathan Ross. Met o.m. een speciale aflevering van de situatiekomedie The vicar of Dibley (Dawn French), Take that en later op de avond Ricky Gervais, Kate Moss, The Killers, en Borat. BBC 1, 20.00-23.00u. & 23.35-4.00u.

Deze is voor jou: Een leven in entertainment. Show waarin artiesten een ode brengen aan de Nederlandse theaterproducent Joop van den Ende. Met optredens van o.a. Marco Borsato, Stanley Burleson, Di-Rect, Pia Douwes, Wendy van Dijk, Arjan Ederveen, René Froger, Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Jeroen Krabbé, Hans Liberg, Danny de Munk, Henk Poort en Willem Nijholt. Ned.1, 20.30-21.55u.

Castaway. Realityserie waarin een groep mensen wordt gevolgd, die een jaar lang samen moeten overleven op een afgelegen eiland voor de kust van Nieuw Zeeland. BBC 1, 22.00-23.00u.

Nachtegiel. Een radioprogramma om naar te kijken met deejays Giel Beelen en Gerard Ekdom, onbekende bands en veel zin en onzin. Ned.3, 1.40-6.30u.

muziek

Zo is er maar één: Liedjes over passie. Eerste halve finale van een muziekprogramma waarin een zoektocht wordt ondernomen naar de allermooiste Nederlandstalige liedjes. België 1, (Eén), 20.40-21.40u.

sport

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd uit de eredivisie RKC Waalwijk-Roda JC. Vanaf half elf bij Tien samenvattingen van wedstrijden in de eerste divisie. RTL7, 20.30-22.30u. & Tien, 22.30-23.45u.

Digitaal

Cultura: Surinaamse Jazz. O.m. de reportage Jannah – New lady in jazz (1996) over Denise Jannah, die naast jazz ook latin, fusion en wereldmuziek zingt, en verder Kid Dynamite (2002) het levensverhaal van de legendarische Surinaamse tenorsaxofonist Arthur Parisius, alias Kid Dynamite. Om 23.00u een aflevering van TopPop Golden Years, deze keer in het teken van Funk. www.cultura, vanaf 20.30u.