Svindal en Pärson winnen Super G, Ströbl neemt afscheid

LENZERHEIDE. Aksel Lund Svindal heeft gisteren de laatste Super G-race van het wereldbekerseizoen op zijn naam geschreven. De Noor won in het Zwitserse Lenzerheide een dag eerder ook al de afdaling. De seizoenstitel voor de Super G ging naar viervoudig wereldkampioen Bode Miller. Zijn vierde plaats was voldoende. Bij de vrouwen werd de laatste WB-wedstrijd Super G gewonnen door drievoudig wereldkampioene Anna Pärson uit Zweden. De Oostenrijkse Andrea Fischbacher eindigde op de tweede plaats. Renate Götschl, die al zeker was van de titel op de Super G en de slalom voor dit seizoen, haalde de finish niet. Voormalig olympisch kampioen Fritz Ströbl nam gisteren afscheid van het skiën. De Oostenrijker verscheen in Mozart-kostuum aan de start van de Super G. De outfit verwijst naar zijn toptienhit Genie auf die Ski, waarin hij zichzelf ”de Mozart van de piste” noemt. De 34-jarige skiër nam tijdens zijn afdaling alle tijd om medewerkers en publiek uitbundig te bedanken. Hij eindigde als laatste. De Oostenrijker won goud op de Olympische Spelen in 2002. Op de WK behaalde hij dit jaar een tweede plek op de Super G en pakte goud in de landenwedstrijd.