Scropino

Voor 4 personen:1 dl vrieskoude wodka 4 dl ijskoude Prosecco 800 gram citroensorbet 4 gekoelde (kelk)glazen 1 partje citroenfijne tafelsuiker

Scropino is een van de lekkerste, meest elegante en snelst te bereiden nagerechten op deze aardbol. Het is een prachtig uitziende Veronese mix van Prosecco spumante, wodka, en citroensorbet die wordt opgeklopt tot een ijskoude, melkwitte, traag vloeiende schuimdrank.

Beschouw scropino als de koele evenknie van zabaglione, ook zo’n eenvoudig te maken en verrukkelijk Italiaans nagerecht. Serveer scropino uit grote gekoelde kelkglazen.

Bereiding: Doe wodka, Prosecco en citroensorbet bij elkaar in een hoge mengkom met schenktuit. Klop het mengsel met een (hand)mixer op de hoogste stand snel tot een homogene en schuimige massa. Strijk het partje citroen over de rand van de glazen en druk het glas met de vochtige rand in de suikerpot waardoor een mooie frosted look wordt verkregen.

Verdeel de scropino snel over de glazen en serveer meteen. Scropino wordt altijd gedronken en niet uit het glas gelepeld.

Florine Boucher

Morgen: Parelhoen met groene kool

    • Florine Boucher