Radio Voorkeur

Desmet live. De arabist Hans Jansen vertelt waarom het van groot belang is voor de Nederlandse natie dat Marokkaanse en Turkse moslims hier zo snel mogelijk integreren en dat zij hun belangstelling voor hun landen van oorsprong geleidelijk verliezen. Theodor Holman kiest voor een nieuwe rubriek, De Humanistische Canon, een boek uit dat hem nog steeds inspireert en legt uit waarom. Chris van der Heijden geeft commentaar op het buitenland en kiest de kwestie van de week. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gast Emile Hartkamp is componist, tekstschrijver en producer voor verschillende Nederlandstalige artiesten. Hij is verantwoordelijk voor de liedjes van Frans Bauer en verleende daarnaast zijn succesformule o.m. aan Koos Alberts, Hanny en Marianne Weber. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. Kinderarts en hoogleraar Kimpen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis WKZ wil kinderen mee laten beslissen over de zorg. Die stelden voor het ziekenhuis een ‘verbetermeter’ samen met zeven aandachtspunten, zoals: hoe wordt het prikken minder pijnlijk? Radio 1, 0.04-0.45u.