Ook Catherine Keyl heeft nu een eigen tijdschrift

Na Linda en Felderhof ligt vanaf vandaag ook Catherine in de kiosk. Het blad is een ‘maatschappelijk betrokken’ glossy van en rondom televisiepresentatrice Catherine Keyl (60). Het tijdschrift over de presentatrice is voor „leeftijdsloze vrouwen vanaf veertig”. Volgens de makers is de leeftijdsgrens naar boven open. Lezeressen waarop het blad zich eerste instantie echter niet richt, zijn volgens de redactie vrouwen die „alleen nog met hun kleinkinderen gaan fietsen en verder weinig doen”.

Uitgever Annemarie van Gaal van AM Media: „Bladen als Midi en Plus vertellen hun lezer: ‘Je bent wel oud, maar dit kun je nog’. Dit doen wij juist niet.”

Catherine verschijnt een keer in de twee maanden. Televisiecollega’s Albert Verlinde en Peter van der Vorst schrijven een column in het tijdschrift. Catherine Keyl zelf is nauw betrokken bij het reilen en zeilen op de redactie, maar zij heeft niet de leiding. Hoofdredacteur is Riek Tawfik die eerder de baas was bij Beau Monde, een uitgave van Sanoma.

De onderwerpen van het blad bestaan uit dingen „waarmee Keyl zelf bezig is”. „De formule vloeit voort uit wie Catherine is”, vertelt Tawfik. „Aan de ene kant vind je in het tijdschrift interviews met diepgang, aan de andere kant staan er tips in voor de praktische Hollandse vrouw. Hoe maak je jouw huis zo sfeervol mogelijk? Maar ook: hoe pak je de lenteschoonmaak efficiënt aan?”

Uitgever Annemarie van Gaal noemt de emotie die de redactie met Catherine bij de lezer wil oproepen een „tegen het hart aan gevoel”. „In dit opzicht vind ik ons blad ook eerder op Jan lijken dan op Linda.”

Hoe kwam Keyl eigenlijk op het idee haar eigen tijdschrift te beginnen? „Catherine is al zo lang op de televisie”, zegt Van Gaal. „Ze had de indruk dat ze in een magazine onderwerpen uitgebreider en dieper kan behandelen.” Bang dat het tijdschrift te midden van een woud aan vrouwenbladen snel weer uit de kiosk zal verdwijnen is de redactie niet. Tawfik: „Catherine Keyl spreekt een grote groep van de bevolking aan. Ze is down to earth, betrouwbaar en betrokken.”

Meer Catherine Keyl op www.catherine.nl

    • Rebecca Wolf