Onderzoek op Mount Everest

Onderzoek op Mount Everest Op 29 mei 1953 bereikte een mens voor het eerst de top van de Mount Everest. Nu bereidt professor Monty Mythen zich voor om de Mount Everest te beklimmen, een van de hoogste bergen ter wereld. Hij is dokter in Engeland. Op de berg wil hij onderzoeken hoe kinderen van verschillende leeftijden reageren op een tekort aan zuurstof. Zijn eigen kinderen Patrick (13), Charlotte (11), Alice (8) en Tom (6) mogen mee. Op een hoogte van 3500 meter gaat Monty hun hartslag, bloeddruk en longcapaciteit opmeten. Zijn oudste kinderen wil hij naar Everest Base Camp brengen, dat op een kleine 5500 meter hoogte ligt. Ze gaan dus niet tot de top. Die ligt op 8850 meter. De uitkomst van zijn onderzoek kan helpen bij de behandeling van bloedarmoede, slijmziektes en aangeboren longziekten. POUR ILLUSTRER LE PAPIER: "LE TOIT DU MONDE AFFECTE PAR LE RECHAUFFEMENT CLIMATIQUE" - (ARCHIVES) - Photo prise le 28 novembre 2006 d'une vue générale du mont Everest. Les neiges éternelles du Mont Everest, au coeur de l'Himalaya sont aussi affectées par le réchauffement climatique, selon une étude menée par le CNRS, a annoncé le 22 février 207 l'organisme français de recherche dans un communiqué. AFP PHOTO SAM TAYLOR AFP

Op 29 mei 1953 bereikte een mens voor het eerst de top van de Mount Everest. Nu bereidt professor Monty Mythen zich voor om de Mount Everest te beklimmen, een van de hoogste bergen ter wereld. Hij is dokter in Engeland. Op de berg wil hij onderzoeken hoe kinderen van verschillende leeftijden reageren op een tekort aan zuurstof. Zijn eigen kinderen Patrick (13), Charlotte (11), Alice (8) en Tom (6) mogen mee. Op een hoogte van 3500 meter gaat Monty hun hartslag, bloeddruk en longcapaciteit opmeten. Zijn oudste kinderen wil hij naar Everest Base Camp brengen, dat op een kleine 5500 meter hoogte ligt. Ze gaan dus niet tot de top. Die ligt op 8850 meter. De uitkomst van zijn onderzoek kan helpen bij de behandeling van bloedarmoede, slijmziektes en aangeboren longziekten.