nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Voor Henry is de lol eraf. Guus van Holland schrijft in zijn Sportblog over de Franse voetballer Thierry Henry. „Zijn gezicht verried eerder berusting en opluchting dan teleurstelling. Hij wisselde zoals gebruikelijk na afloop van een wedstrijd nog wel van shirtje met een tegenstander, omhelsde hem, gaf PSV-trainer Ronald Koeman een hand, zoals het een sportief voetballer betaamt, en schuifelde vervolgens schielijk de catacomben van het Emirates Stadium van Londen in. Terwijl rondom hem PSV’ers elkaar in de armen vielen omdat zij zojuist het fameuze Arsenal hadden uitgeschakeld in de Champions League, zoomden camera’s in op de Franse stervoetballer. „Meer nog dan de stunt van PSV ofwel de eliminatie van de Londense club, zo leek de regie te beseffen, bepaalde het gedrag van Thierry Henry deze avond het nieuws. Het lichaam van de 29-jarige Henry, een van ’s werelds meest elegante en lichtvoetige voetballers, sprak duidelijke taal. Hier zocht een oververmoeid talent naar de uitgang van het strijdperk waarin hij jarenlang heeft geëxcelleerd.” www.nrc.nl/sportblog A dejected Thierry Henry aftre the match. EMPICS

Voor Henry is de lol eraf. Guus van Holland schrijft in zijn Sportblog over de Franse voetballer Thierry Henry. „Zijn gezicht verried eerder berusting en opluchting dan teleurstelling. Hij wisselde zoals gebruikelijk na afloop van een wedstrijd nog wel van shirtje met een tegenstander, omhelsde hem, gaf PSV-trainer Ronald Koeman een hand, zoals het een sportief voetballer betaamt, en schuifelde vervolgens schielijk de catacomben van het Emirates Stadium van Londen in. Terwijl rondom hem PSV’ers elkaar in de armen vielen omdat zij zojuist het fameuze Arsenal hadden uitgeschakeld in de Champions League, zoomden camera’s in op de Franse stervoetballer.

„Meer nog dan de stunt van PSV ofwel de eliminatie van de Londense club, zo leek de regie te beseffen, bepaalde het gedrag van Thierry Henry deze avond het nieuws. Het lichaam van de 29-jarige Henry, een van ’s werelds meest elegante en lichtvoetige voetballers, sprak duidelijke taal. Hier zocht een oververmoeid talent naar de uitgang van het strijdperk waarin hij jarenlang heeft geëxcelleerd.”

www.nrc.nl/sportblog

Digitale kloof in het gezin. Tieners lijken tovenaars op de computer. Razendsnel bedienen zijn de pc. Maar schijn bedriegt. Niet de kinderen, maar de vader is meestal de computerkenner in het gezin. Dat schrijven SCP-onderzoekers Marion Duimel en Jos de Haan in het rapport Nieuwe links in het gezin dat gisteren verscheen. Ouders blijken nauwelijks met hun kinderen te praten over wat zij doen op het web. Zij discussiëren op nrc.nl over het thema. Marion Duimel praat mee.

www.nrc.nl/discussie