Nettowinst bij Ballast verdubbeld

Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft vorig jaar zijn winst meer dan verdubbeld. In 2006 boekte het bedrijf een nettoresultaat van 44 miljoen euro, tegenover een winst van 20 miljoen in 2005. De omzet steeg met 9 procent, van 1,21 miljard naar 1,31 miljard euro, maakte Ballast Nedam vanmorgen bekend.

Volgens bestuursvoorzitter René Kottman profiteerde de bouwer vorig jaar vooral van een aantal infrastructuurprojecten, waar Ballast Nedam grondstoffen zoals zand en grind voor leverde. „Grondstoffen zijn een zekerder afzetmarkt dan woningbouw”, zei Kottman vanmorgen.

Tegelijk met de jaarcijfers maakte Ballast Nedam bekend dat Theo Bruijninckx, de huidige financieel directeur, per 13 augustus aantreedt als bestuursvoorzitter. Bruijninckx volgt Kottman op, die met pensioen gaat.

Bruijninckx, sinds 2002 werkzaam als financieel directeur, gaat de functie van voorzitter en financieel directeur combineren. De raad van commissarissen benoemt in augustus ook divisiedirecteuren Ruud Jacobs en Romeo Malizia tot lid van de raad van bestuur.

Bruijninckx zei vanmorgen verder dat Ballast Nedam openstaat voor eventuele overnames. „Dat wil echter niet zeggen dat we in de etalage staan”, aldus de financieel directeur.