Kinder-TEFAF

Wij vonden kindertekening nummer 19 van Ida van Koolwijk op de nrc-website het mooiste. We hebben er het volgende verhaal bij bedacht.

De draak en de eenhoorn

Er was er eens een draak. Die heette Sebastiaan. Hij had ook een zusje. Zij was een eenhoorn en heette Jasmijn. Sebastiaan en Jasmijn hadden vaak ruzie, omdat ze jaloers op elkaar waren. Sebastiaan was namelijk sterker dan Jasmijn, maar Jasmijn kon weer hoger vliegen. Ze woonden in de woestijn en hadden hele erge dorst. Daarom ging Sebastiaan graven in de woestijn om water te zoeken. Toen vond hij toevallig een diamant, die onder het zand verborgen lag. Hij liet de diamant aan Jasmijn zien. Zij probeerde hem af te pakken door met haar hoorn in de buik van Sebastiaan te steken. Hij spuwde vuur tegen haar hoorn. Die vloog in brand en er kwam een bliksemstraal uit. Zo vochten ze de hele dag door tot de zon onder ging. Toen waren ze erg moe van het vechten, daarom werden ze weer vriendjes en gingen slapen. Einde.

Verhaal van Misha en Pyke Withagen, 4 en 6 jaar, uit Lent.