Investeerder bracht bod uit op Wavin

De Zwolse fabrikant van kunststof buizen Wavin kreeg vlak voor de beursgang vorig jaar een bod van een opkoopfonds (private equity). Dat zei bestuursvoorzitter Philip Houben van Wavin gisteren tijdens een seminar van adviesbureau KPMG in Amsterdam.

Wavin kreeg in oktober een notering aan de Amsterdamse beurs. Wavin was op dat moment voor 90 procent in handen van private-equityfondsen: het Britse CVC en het Nederlandse Alpinvest. Deze twee partijen wilden een deel van hun belang naar de beurs brengen.

„Het bod van de private-equitypartij kwam enkel dagen voor de beursgang en was hoger dan de opbrengst van de beursgang”, zei Houben, die niet wilde zeggen welke partij interesse had. Het management van Wavin koos toch voor een beursgang. „We hebben de aandeelhouders ervan kunnen overtuigen dat ze beter af zouden zijn bij een beursgang en dat is ook uitgekomen.” Wavin ging voor 11 euro per aandeel naar de beurs, maar het aandeel stond vanmorgen op 14,26 euro.

Houben zei dat een beursgang op dat moment beter was voor Wavin. „Toen we in 1999 in handen kwamen van private equity was dat goed en werd het bedrijf wakker geschud, maar het effect was uitgewerkt.”

Private equity: pagina 13