Groentekoning

Groentekoning Ik woon in Turijn, Italië. Ik vind het leuk om jullie iets te vertellen over mijn school. Ik zit nu in groep 3, dat is hier de eerste klas van de grote school. Het is wel anders dan bij jullie hoor! Dat weet ik allemaal van mijn oma, die is juf in Nederland. Iedere dag moeten we een zware rugzak mee naar school nemen en weer terug naar huis. We hebben geen kastjes en geen laatjes, dus alles blijft in de tas. Sommige kinderen hebben er wieltjes onder die kunnen hem echt niet dragen. Ik kan het nog nèt! We blijven de hele dag tot vijf uur. Tussen de middag eten we warm. Als je al je groente opeet krijg je een knoop. Bij 5 knopen krijg je een medaille. Vorige week had ik 10 medailles en toen kreeg ik een kroon, nu ben ik de groentekoning van de klas. Leuk hè. Jamie Oliver is bij ons geweest. Hij liet allerlei groenten zien. Artisjok, aubergine, courgette enzovoorts. Alle kinderen kenden ze. De Engelse kinderen kenden er geen één! Gek hè? Ik vind het wel erg leuk dat wij heel gezond eten. Gezond nieuws, van Christopher Leproni, 9 jaar, uit Turijn, Italië

Ik woon in Turijn, Italië. Ik vind het leuk om jullie iets te vertellen over mijn school. Ik zit nu in groep 3, dat is hier de eerste klas van de grote school. Het is wel anders dan bij jullie hoor! Dat weet ik allemaal van mijn oma, die is juf in Nederland. Iedere dag moeten we een zware rugzak mee naar school nemen en weer terug naar huis. We hebben geen kastjes en geen laatjes, dus alles blijft in de tas. Sommige kinderen hebben er wieltjes onder die kunnen hem echt niet dragen. Ik kan het nog nèt!

We blijven de hele dag tot vijf uur. Tussen de middag eten we warm. Als je al je groente opeet krijg je een knoop. Bij 5 knopen krijg je een medaille. Vorige week had ik 10 medailles en toen kreeg ik een kroon, nu ben ik de groentekoning van de klas. Leuk hè. Jamie Oliver is bij ons geweest. Hij liet allerlei groenten zien. Artisjok, aubergine, courgette enzovoorts. Alle kinderen kenden ze. De Engelse kinderen kenden er geen één! Gek hè? Ik vind het wel erg leuk dat wij heel gezond eten.

Gezond nieuws, van Christopher Leproni, 9 jaar, uit Turijn, Italië