Ferrari snelste tijd, Hamilton imponeert

Felipe Massa en Kimi Raikkonen hebben de concurrentie getoond dat ze klaar zijn om de wereldtitel te heroveren op Renault. Beide Ferrari-coureurs lieten tijdens de vrije trainingssessies vanochtend in Melbourne de snelste tijden noteren. Massa won vorig jaar de laatste race van het seizoen op zijn thuiscircuit in het Braziliaanse Sao Paulo en bleek ook al de snelste tijdens de laatste testritten voor het seizoen.

Toch gingen de felicitaties vooral naar Lewis Hamilton, de jonge Brit die debuteert in de Formule 1 voor McLaren-Mercedes, aan de zijde van wereldkampioen Fernando Alonso. Hamilton klokte de derde tijd in Melbourne Park en kreeg bemoedigende schouderklopjes van F1-legendes als Jackie Stewart en Stirling Moss. Fernando Alonso, die McLaren de eerste GP-zege sinds 2005 moet bezorgen, zette slechts de zevende tijd neer. Hij was trager dan Giancarlo Fisichella (Renault), Nick Heidfeld (BMW-Sauber) en Alexander Würz (Toyota). Vooral voor Renault was het resultaat teleurstellend. De jonge Fin Heikki Kovolainen kende veel problemen en heeft pas de achttiende tijd.

Ook voor Christijan Albers werd het een teleurstellende vrijdag. Hij liet in de nieuwe Spyker de twintigste tijd noteren en was bijna vier seconden trager dan Massa. Albers zei na afloop vooral problemen te hebben met het op temperatuur krijgen van de banden. Tijdens de eerste sessie regende het bovendien in Melbourne. Zijn ploeggenoot, debutant Adrian Sutil, eindigde nog een plaats lager.

Volg de Formule 1 op www.formula1.com.De GP van Melbourne is zondagnacht om 4 uur live te bekijken op RTL 7.