Democratisch gekozen voor Thailand

Democratisch gekozen voor Thailand amsterdam. Deze foto is gisteravond gekozen door lezers van nrc.next. In de Amsterdamse Melkweg vierden zij het eenjarig bestaan van deze krant. Het publiek mocht kiezen uit zes foto’s en koos voor het beeld van een oefening van de ME in Bangkok in Thailand. Door het applaus te meten bij elk van de foto’s kwam aanvankelijk een foto van een huis in China als winnaar uit de bus. De grond om het huis is weg gegraven, waardoor het huis eenzaam op een hoge toren van aarde staat. Toen het publiek te horen kreeg dat de foto eerder deze week in de Volkskrant had gestaan, kwam er een tweede stemronde. Daarin viel de keuze op Bangkok. Op de foto uit Thailand lijkt een van de ‘relschoppers’ de weerbaarheid van de politiemannen te willen testen door te crowdsurfen op de schilden. Thailand was gisteren in het nieuws door de aanhoudende problemen in het zuiden van het land. Bij drie verschillende aanslagen vielen meer dan tien doden en meer dan twintig gewonden. In delen van het zuiden werd daarna een avondklok ingevoerd. Sinds begin 2004 hebben Islamitische opstandelingen in het zuiden al meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt. Thailand is grotendeels boeddhistisch. De Thaise premier Surayud Chulanont zei gisteren dat dit soort aanslagen, als ze blijven voortduren, aanleiding zijn voor een „serieus conflict”. „Ik wil niet dat Thai gedood worden door Thai”, aldus de premier. Foto Chaiwat Subprasom, Reuters Thai riot policemen take part in a riot prevention drill at a police barrack in Bangkok March 15, 2007. REUTERS/Chaiwat Subprasom (THAILAND) REUTERS

Deze foto is gisteravond gekozen door lezers van nrc.next. In de Amsterdamse Melkweg vierden zij het eenjarig bestaan van deze krant. Het publiek mocht kiezen uit zes foto’s en koos voor het beeld van een oefening van de ME in Bangkok in Thailand. Door het applaus te meten bij elk van de foto’s kwam aanvankelijk een foto van een huis in China als winnaar uit de bus. De grond om het huis is weg gegraven, waardoor het huis eenzaam op een hoge toren van aarde staat.

Toen het publiek te horen kreeg dat de foto eerder deze week in de Volkskrant had gestaan, kwam er een tweede stemronde. Daarin viel de keuze op Bangkok.

Op de foto uit Thailand lijkt een van de ‘relschoppers’ de weerbaarheid van de politiemannen te willen testen door te crowdsurfen op de schilden.

Thailand was gisteren in het nieuws door de aanhoudende problemen in het zuiden van het land. Bij drie verschillende aanslagen vielen meer dan tien doden en meer dan twintig gewonden. In delen van het zuiden werd daarna een avondklok ingevoerd. Sinds begin 2004 hebben Islamitische opstandelingen in het zuiden al meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt.

Thailand is grotendeels boeddhistisch. De Thaise premier Surayud Chulanont zei gisteren dat dit soort aanslagen, als ze blijven voortduren, aanleiding zijn voor een „serieus conflict”. „Ik wil niet dat Thai gedood worden door Thai”, aldus de premier.