7 redenen om uit te gaan

DJ’s en rap in Amstelveen Kubus & BangBang Amstelveen: P60. Vrijdag 21.00u. Entree: 12 euro. Inl/res: www.p60.nl Het donkere levensverhaal van de Brit BangBang vertaalt zich in poëtische, maatschappijkritische raps die naadloos aansluiten bij de heavy beats van de Zwolse producer Kubus. Afterparty met Charly & Gallus, en dj’s Tech-Matix en Geazah. Voorafgaand aan het concert geeft dj-duo Charly & Gallus een showcase in het om de hoek gelegen Cobra Museum ’s Avonds mixt een vj in P60 beelden uit de expositie Brave New World bij het optreden van Kubus & BangBang. DJ’s en rap in Amstelveen

Leuk

Kettingstraat 29, Den HaagTelefoon (070) 363 78 59Keuken open 12.00-22.00Gem. prijs 3-gangen à la carte 20 euro Categorie: nieuwkomer

Deze nieuwe zaak, die Tom en Kim hebben opgestart, doet zijn naam eer aan. Door het grote raam krijg je een beetje het gevoel dat je in een etalage zit, maar daardoor heb je wel uitzicht op het centrum van Den Haag. De kaart is zeer gevarieerd, er loopt goede bediening en je kunt hier heerlijk wijn drinken. De gerechten zijn net iets aparter dan standaard eetcafé gerechten, maar voor een prima prijs. Echt een aanrader!

uitstekend | De locatie is prachtig met een grote voorruit om door naar buiten te kijken. Een leuke mix van Haagse grandeur en gemoedelijk tafelen. De keuze aan snoepjes bij de rekening geven je het gevoel erg welkom te zijn geweest. (28-01-2007 E. F. te Rijswijk)

uitstekend | Wat een mooi en fris café is dit! Middenin het centrum, maar net om de hoek van alle uitgaansdrukte van het Buitenhof. Hier kan je lekker eten voor een normale prijs. Café Leuk had wat mij betreft net zo goed superleuk kunnen heten. (14-01-2007 N. B. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 COLUMNISTEN

Columnisten on Tour

Delft: Museum Het Prinsenhof. Zaterdag 19.30u. Kaarten à 29,50 euro bij Boekhandel De Omslag. Inl: 015-2121510; info@deomslagdelft.nl

Op zaterdagavond vindt ‘Columnisten on Tour’ plaats, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Boekhandel De Omslag. Deelnemende columnisten zijn Frits Abraham, Khalid Boudou, Vincent Bijlo, Bas Haring, Theo Jansen, Victoria Koblenko, Yvonne Kroonenberg, Manon Uphof en Marjoleine de Vos. Mees van der Bosch vertolkt Kurt Tucholsky. Muzikaal intermezzo door het poëziekoor Het Zingend Hart. Verder is er muziek door Claudio Constantini, Barbara Varassi en Jorinde Gerards.

3 BOLLYWOOD

The Bombay Connection

Breda: Mezz. Zaterdag 21.30u. Entree: 8/10 euro. Inl/res: www.mezz.nl

Morgenavond komt The Bombay Connection naar Breda. Deze op de Indiase filmindustrie geïnspireerde avond is de eerste van een reeks Special-FX avonden: spannende en vernieuwende avonden met een mix tussen popmuziek en diverse media als theater, film en poetry. The Bombay Connection is een project van Gerry Arling, van Arling & Cameron. Dj’s draaien Bollywood muziek, de Bollywood cult klassieker Gunmaster G-9 (1979) wordt vertoond, de band speelt hier live een soundtrack bij en er zijn Indiaase dansers. Meer informatie over Special-FX vind je op www.special-fx.nl

4 WORKSHOP

Precies 160! - sms-gedichten

Den Haag: Museum voor Communicatie. Zondag om 13.00 & 14.30u. Duur: ca. 45 minuten. Toegang: gratis na betaling museumentree (6 euro). Inl: 070-3307500; www.muscom.nl & www.precies160.nl

Aanstaande zondag is er een masterclass sms-gedichten schrijven, onder de titel ‘Precies 160!’. 160 staat voor het aantal tekens dat je in één sms’je kwijt kunt. Dat was ook de bedoeling van de uitvinder van ‘de 160’: dichteres en neerlandica Sofie Cerutti. Een gedichtje in exact één sms-bericht, in kloppende en rake volzinnen. Precies zeggen wat je wilt, in 160 tekens.

5 HIPHOP/DANCE

Kubus & BangBang

Amstelveen: P60. Vrijdag 21.00u. Entree: 12 euro. Inl/res: www.p60.nl

Het donkere levensverhaal van de Brit BangBang vertaalt zich in poëtische, maatschappijkritische raps die naadloos aansluiten bij de heavy beats van de Zwolse producer Kubus. Afterparty met Charly & Gallus, en dj’s Tech-Matix en Geazah. Voorafgaand aan het concert geeft dj-duo Charly & Gallus een showcase in het om de hoek gelegen Cobra Museum ’s Avonds mixt een vj in P60 beelden uit de expositie Brave New World bij het optreden van Kubus & BangBang.

6 MUZIEKTOURNEE

Mist speelt bij fans thuis

Tournee door het land. Zondag. Aanmelden: www.mist-music.com

Op zondag reist de Amsterdamse groep Mist door Nederland om zeven keer een drie kwartier durend, akoestisch getint concert te geven in huiskamers van fans. De huiskamerbezitters nodigen natuurlijk hun eigen vrienden en kennissen uit, maar ook ongenodigden kunnen zich via de website van Mist aanmelden voor zo’n huiskamerconcert. Uiteraard is er maar een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar. Route: Amersfoort 11.00 uur; Apeldoorn 13.00 uur; Nijmegen 14.30 uur; Arnhem 16.15 uur; Utrecht 18.30 uur; Haarlem 20.15 uur en Amsterdam 22.00 uur.

7 THEATER

Café Theater Festival

Utrecht. Vrijdag t/m zondag. Inl: www.cafetheaterfestival.nl

Vanavond om 18.00 uur gaan de kroegdeuren in Utrecht open voor de vierde editie van het Café Theater Festival. Wat je kunt verwachten is een mix van theater, dans, cabaret, stamgasten, festivalbezoekers en toevallige passanten. Ook is er een publieksprijs, de ‘Gouden Cocktail’, voor de theatergroep die volgens jou het beste is. Bij elke voorstelling die je bezoekt, krijg je een stemkaart. Er zijn vier routes en zestien verschillende voorstellingen in zestien café’s.