Transylvanië

Transylvanië Tony Gatlif documenteert in zijn films met veel Schwung hun marginale bestaan in Oost-Europa. Het is meeslepend exotisme waar je je wel aan moet overgeven, jezelf ertegen verzetten heeft geen zin. In Transylvania, net als Latcho Drom (1993) en Gadjo Dilo (1997) opgenomen in Roemenië, reist de Italiaanse Zinga- rina (Asia Argento) uit Frankrijk haar grote liefde na, een Roemeense muzikant. Ze is zwanger en gaat hem zoeken. Maar als ze hem vindt, wijst hij haar af. Regie: Tony Gatlif. Met: Asia Argento, Birol Ünel, Amira Casar, Alexandra Beaujard. In: 9 bioscopen. scene uit de film Transylvania (2006) FOTO: Contact Film Contact Film

Tony Gatlif documenteert in zijn films met veel Schwung hun marginale bestaan in Oost-Europa. Het is meeslepend exotisme waar je je wel aan moet overgeven, jezelf ertegen verzetten heeft geen zin. In Transylvania, net als Latcho Drom (1993) en Gadjo Dilo (1997) opgenomen in Roemenië, reist de Italiaanse Zinga- rina (Asia Argento) uit Frankrijk haar grote liefde na, een Roemeense muzikant. Ze is zwanger en gaat hem zoeken. Maar als ze hem vindt, wijst hij haar af.

Regie: Tony Gatlif. Met: Asia Argento, Birol Ünel, Amira Casar, Alexandra Beaujard. In: 9 bioscopen.