The Queen

The Queen Helen Mirren kreeg de Oscar voor de beste actrice en nu mag ze ook gaan lunchen bij de echte queen. Stephen Frears’ The Queen beschrijft de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997. Terwijl buiten de paleismuren de wereld gewoon doorraast, houdt men binnen vast aan tradities en protocollen die nooit ter discussie worden gesteld. Aan Tony Blair de taak om die te slechten. Regie: Stephen Frears. Met: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings. The Queen Helen Mirren kreeg de Oscar voor de beste actrice en nu mag ze ook gaan lunchen bij de echte queen. Stephen Frears’ The Queen beschrijft de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997. Terwijl buiten de paleismuren de wereld gewoon doorraast, houdt men binnen vast aan tradities en protocollen die nooit ter discussie worden gesteld. Aan Tony Blair de taak om die te slechten. Regie: Stephen Frears. Met: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings. In: 23 bioscopen Picture released 04 September 2006 shows British actress Helen Mirren in a scene from "The Queen" by british director Stephen Frears. The film is running for the Golden Lion award for best movie during the 63rd Venice International Film Festival held from August 29th until September 9th. AFP PHOTO AFP

Helen Mirren kreeg de Oscar voor de beste actrice en nu mag ze ook gaan lunchen bij de echte queen. Stephen Frears’ The Queen beschrijft de machtsstrijd tussen koningin Elizabeth II van Engeland en de pas benoemde premier Tony Blair, na de dood van prinses Diana in 1997. Terwijl buiten de paleismuren de wereld gewoon doorraast, houdt men binnen vast aan tradities en protocollen die nooit ter discussie worden gesteld. Aan Tony Blair de taak om die te slechten.

Regie: Stephen Frears. Met: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell, Alex Jennings.