Televisie Voorkeur

De natuurserie Wildlife: Dagboek van een beer toont het dagelijkse leven van berenfamilies in afgelegen gebieden in Noord-Amerika. Ned.2, 19.55-20.25u. A Black bear is seen in a tree in Medford, Ore., Thursday, Jan. 11, 2007. Police monitored the animal throughout the day and hope that he will return to the wild at nightfall. (AP Photo/Medford Mail-Tribune, Roy Musitelli) Associated Press

actualiteiten

Koppen. Reportage over Marjon Dedroog uit Hasselt uit wier koffer in 2006 op een luchthaven in de Dominicaanse Republiek 14 kilo cocaïne werd gehaald. Met beelden uit de gevangenis en van het proces. Verder het liefdadigheidswerk van toptennister Justin Henin. België 1, 21.10-21.45u.

Nova. Ilya Pfeiffer schreef een toneelstuk over Balkenende: een preview. Verder de eerste aflevering van een serie over de effecten van de regeringsplannen: hoe ziet Nederland er in 2011 uit? Vanavond aandacht voor de plannen met de maatschappelijke stage. En: Hoe is Geert Wilders geworden wat hij is? Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Andere tijden: Martin Luther King. In de documentaire praten mensen uit zijn directe omgeving, waaronder Andrew Young, later o.a burgemeester van Atlanta, over de geweldloze strijd van King voor gelijke burgerrechten. Met aandacht voor de mars op Washington in 1964, waarbij een kwart miljoen Amerikanen demonstreerden met aan het eind Kings beroemde rede ‘I had a dream’. In hetzelfde jaar was King één dag op bezoek was in Nederland voor een baptistencongres. Ned.1,21.25-22.00u.

Holland Doc: Olland. Reportage over een fietstocht van kunstenaar Joost Conijn met twee vrienden door de binnenlanden van Marokko. Er wordt met handen en voeten gecommuniceerd terwijl zij thee drinkend de gastvrije plaatselijke bevolking leren kennen. Vaak komt het gesprek op Nederland, waar veel van de gastheren als immigranten hebben gewoond, voordat zij weer remigreerden. Ned.2, 22.50-23.45u.

Dossier 2300: Gilles de la Tourette - Kortsluiting in je hersenen. Documentaire over een nieuwe en controversiële behandelmethode voor de neuro-psychiatrische aandoening het syndroom van Gilles de la Tourette, die leidt tot tics en ongecontroleerde uitingen. RTL4, 22.55-23.55u.

Het dagboek van Goebbels. Eerste deel van een tweedelige documentaire Joseph Goebbels aan de hand van fragmenten uit zijn dagboeken. Goebbels (1897-1945), minister van propaganda van Hitler en symbool van gewetenloze propaganda, zou een veel complexere persoonlijkheid zijn dan vaak wordt aangenomen. Met nooit eerder op televisie getoonde archiefbeelden. België 2 (Canvas), 22.55-23.40u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is musicalster Chantal Janzen die vertelt hoe zij zichzelf ziet als actrice en presentatrice. Verder een optreden van de zangeres Lucie Silvas. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gast Albert Verlinde zoekt naar muzikaal en danstalent voor zijn musical Fame, de Belgische schrijver Herman Brusselmans viert dit jaar zijn 50ste verjaardag en de makers van De Wouter Tapes vertellen over dit portret van Wouter Bos. Ned.3, 19.30-20.10u.

Pauw & Witteman. André van Duin vertelt over zijn optreden, samen met Paul de Leeuw op het feest ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Joop van den Ende. Verder vertelt psycholoog en psychotherapeut René Diekstra over zijn onderzoek naar zelfdoding onder jongeren. Ned.1, 23.00-23.55u.

Question time. Presentator David Dimbleby nodigt een geselecteerd studiopubliek uit om vragen te stellen aan een panel met daarin landelijke politici en vooraanstande Britten. BBC1, 23.35-0.35u.

informatief

S.A.S.: De Britse elitetroepen. Tweede aflevering van een reportageserie over de geheimen en mythen rond de Special Air Service. Commando’s komen aan het woord en onthullen hoe het is om deel uit te maken van een elite-eenheid. RTL 7, 22.40-23.40u.

Desi DNA. Aziatisch cultureel magazine met o.m. een tentoonstelling van Aziatische creaties in het Londense Tate Modern, moslims die op president Bush stemmen en ondernemers op de huwelijksmarkt. BBC 2, 0.20-0.50u.

amusement

Wie is de mol? Finale van het spel, waarin de winnaar bekend wordt en ook wie de mol is. Terugblik met de kandidaten in Thailand en ook is te zien is hoe de kandidaten én de televisiekijkers hádden kunnen weten wie de Mol is. Ned.1, 20.30-21.25u.

Stenders late vermaak. Muzikale quiz waarin het team van Jeroen Kijk in de Vegte, met als gasten Mari van de Ven en Jamai, speelt tegen team Guus Meeuwis met George Baker en Edwin Evers. Tien, 21.25-22.25u.

sport

NOS Sportjournaal. Onder andere aandacht voor de vandaag verreden etappe in de wielerwedstrijd Parijs-Nice. Ned.1, 18.50-19.00u.

NOS UEFA Cup. Rechtstreeks verslag van de UEFA Cup-wedstrijd AZ-Newcastle United, voorafgegaan door een voorbeschouwing, in de rust voorzien van een wedstrijdanalyse van Danny Blind en gevolgd door een uitgebreide nabeschouwing. Ned.3, 20.10-22.30u.