Televisie Overige Films

Evolution (Ivan Reitman, 2001, VS). Door marketingafdeling bedachte science-fictionkomedie over een in de woestijn van Arizona neergekomen meteoor, die een soort sneldelend plasma bevat. Hierdoor kan de hele evolutie binnen een paar dagen worden gedupliceerd. Met de wetenschappers David Duchovny en Julianna Moore die steeds over haar eigen benen struikelt, en Dan Aykroyd als potsierlijke gouverneur. RTL7, 20.30-22.40u., onderbroken door reclame.

For Love or Money (Barry Sonnenfeld, 1993, VS). Ouderwetse romantische komedie in eigentijds, dun jasje. Hotelemployé Michael J. Fox droomt van een eigen hotel, associeert zich met gefortuneerde Anthony Higgins en valt voor diens minnares Gabriella Anwar. Net5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Das Wirtshaus im Spessart (Kurt Hoffmann, 1957, West-Duitsland). Succesvolle muzikale klucht naar verhaal van Wilhelm Hauff. Gravin Liselotte Pulver wordt gegijzeld in rovershol. Arte, 20.40-22.20u.

No Man's Land (Peter Werner, 1987, VS). Gemakzuchtige, aan yuppie-dromen appellerende politiethriller. Jonge ‘under cover’-agent Charlie Sheen raakt tegen wil en dank bevriend met moordenaar annex autodief D.B. Sweeney die hij dient te bespioneren. Veronica, 21.30-23.30u., onderbroken door reclame.

Kiss the Girls (Gary Fleder, 1997, VS). Beklemmende seriemoordenaarsfilm wortelt stevig in de traditie van Silence of the Lambsen Se7en maar wankelt onder het gewicht van een overdaad aan spanningsbogen en benauwend gefilmde achtervolgingen in het bos. Psycholoog Morgan Freeman en arts Asley Judd proberen de motieven te ontrafelen van een serie-kidnapper. Naar gelijknamige roman van James Patterson (Nederlandse titel: De regels van het huis). Net5, 22.15-0.25u., onderbroken door reclame.