Rio de Janeiro vrolijk ondergekliederd

Geen stad ter wereld zo mooi als Rio de Janeiro. Bij ieder nieuw bezoek aan het kruisbeeld op de 710 meter hoge granieten rots boven de stad – Corcovado – springen de tranen in je ogen. De zee, de stranden en de prachtige koloniale gebouwen zijn een lust voor het oog. Zelfs het al maar oplopende

art1.jpgGeen stad ter wereld zo mooi als Rio de Janeiro. Bij ieder nieuw bezoek aan het kruisbeeld op de 710 meter hoge granieten rots boven de stad - Corcovado - springen de tranen in je ogen. De zee, de stranden en de prachtige koloniale gebouwen zijn een lust voor het oog. Zelfs het al maar oplopende geweld is niet in staat het plezier in de stad te vergallen. De enige hedendaagse smet in deze Braziliaanse metropool is evenwel de graffiti. In Rio - en São Paulo - lijkt niets te ontsnappen aan de spuitbusboeven die hun hanensignaturen nalaten. Maar in Rio de Janeiro onstaat nu iets moois.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

art2.jpgOmdat toch niet valt op te boksen tegen de graffiti wordt door scholen en bedrijven gestimuleerd om fraaie kunstwerken op de muren te maken. De spuiters krijgen er langzaam plezier in iets moois te maken. Het levert deze plaatjes op. Mooi toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

art3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

art4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 art5.jpg

    • Marcel Haenen