Radio Voorkeur

Kunststof. Joep Dohmen, universitair docent Filosofie en Humanisme in Utrecht, spreekt over de echtheid van het leven n.a.v. zijn nieuwe boek Tegen de onverschilligheid - Pleidooi voor een moderne levenskunst. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Hugo Verdaasdonk, hoogleraar Marketing en Sociologie van het boek te Tilburg, die kritische kanttekeningen bij de Boekenweek plaatst. Filmregisseur en- producent Pieter Verhoeff vertelt over de Matthäus Passion van Bach. Verder zoektocht naar de kunstenaar in wiens stalen kunstwerk enige tijd geroofde diamanten werden verborgen. De edelstenen werden in september 2001 gestolen bij een diamantair in Amsterdam. Concertzender, 20.00-22.00u.

Casa Luna. Giselinde Kuipers promoveerde op het proefschrift Goede humor, slechte smaak, onderzocht de gevaren en de noodzaak van humor in een multiculturele samenleving en is nu bezig met de mondialisering van humor waarvoor ze Amerikaanse comedy’s in Europese landen met elkaar vergelijkt. In een gesprek over de lof der zotheid geeft Kuipers haar visie op humor. Radio 1, 1.00-2.00u.