Om naar uit te kijken

MUZIEK

Dag in de Branding‘Dag in de Branding’ is een twaalf uur durend eenmalig festival met een zwerftocht door Den Haag langs gevarieerde muzikale kunst op verschillende lokaties: dr. Anton Philipszaal, Korzo, De Regentes en Paard: concert met o.a. Stravinsky, dans met John Cage, een opera van Turnage en electronische muziek.

Dag in de Branding 17 maart 15u Den Haag. Inl. www.dagindebranding.nl

POP

Damien RiceHet métier van de singer/songwriter krijgt een nieuwe impuls in de versie van de Ierse zanger Damien Rice die net even intiemer, persoonlijker en openhartiger durft te zijn dan zijn vakgenoten. Juist wanneer het op een fijn romantisch muziekje begint te lijken, barst Damien los in een welgemeend ‘Fuck you, fuck you!’ Intieme muziek klonk nog nooit zo groots en meeslepend, vindt zelfs Bono van U2.

20 maart 013, Tilburg.

LITERATUUR

Het Voorwoord Festival Voordrachten van Nederlandstalige auteur worden afgewisseld door muzikale entr’actes. Optredens van en interviews met Arthur Japin, Jan Siebelink, Hassan Bahara, Abdelkader Benali, Remco Campert, Renske de Greef, Joost Zwagerman, Aart Staartjes, Niels ’t Hooft, Esther Jansma, Kees van Kooten, Marcel Möring, Tommy Wieringa, Lidewijde Paris, Yves Petry, Joost Prinsen, Annemiek Schrijver, Mustafa Stitou, Manon Uphoff, e.a. Muziek: Do the Undo, Solo en Meindert Talma & The Negroes.

Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 te Den Haag. Kaarten: €15 excl. servicekosten. Kaarten: 0900-8282999. Inl: www.hetvoorwoord.nl

THEATER

De eeuw van mijn dochter Nederland in de nabije toekomst is een land waarvan een acteur als Jeroen Krabbé de premier is. Hij houdt een grootse toespraak aan het graf van Jan Peter Balkenende en versiert ondertussen zijn weduwe. In De eeuw van mijn dochter geeft áuteur Ilja Leonard Pfeijffer een beeld van ons land in de greep van conservatisme, optimisme en vrede. Het stuk is geschreven in alexandrijnen. Het gezelschap Annet Speelt zet acteurs en actrices in als Jaap Spijkers, Thijs Römer, Michel Sluysman en Nettie Blanken. Regie: Anny van Hoof.

Première 17/3 Theater ah Spui, Den Haag. Inl. 070-3456272; www.annettespeelt.nl

JAZZ

Eric Ineke Jazzxpress Jaren diende hij tal van musici als één van de meest solide sidemen van het land. Toch verlangde de Haagse drumveteraan naar een eigen band en richtte de Eric Ineke Jazzxpress op. In de tournee worden stevige tijdloze swing stukken gebracht afkomstig van de cd Flames ’n Fire.

15 mrt De Burcht, Leiden, 16 mrt De Tobbe, Voorburg. 18 mrt Porgy en Bess, Terneuzen. www.ericineke.com