nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Connie Palmen. De ‘Palmen Wars’ in de Amsterdamse grachtengordel lijken volgens Arjen Fortuin in volle hevigheid te zijn losgebarsten. Op het weblog boeken schrijft hij: „Heeft Palmen in haar roman Lucifer karaktermoord gepleegd op componist Peter Schat (1935-2003) door te suggereren dat deze zijn vrouw de dood in heeft gejaagd? Columnist Stephan Sanders van Vrij Nederland brak in de week van verschijnen al de staf over Palmens boek en vorige week mengde Floris Guntenaar zich in de discussie in de Leesclub. HP/ De Tijd noemt Palmen deze week ‘de Saskia Noort van de grachtengordel’. Op 3 april verdedigt Palmen zich tegen haar critici in De Balie in Amsterdam. www.nrc.nl/boeken

Connie Palmen. De ‘Palmen Wars’ in de Amsterdamse grachtengordel lijken volgens Arjen Fortuin in volle hevigheid te zijn losgebarsten. Op het weblog boeken schrijft hij: „Heeft Palmen in haar roman Lucifer karaktermoord gepleegd op componist Peter Schat (1935-2003) door te suggereren dat deze zijn vrouw de dood in heeft gejaagd? Columnist Stephan Sanders van Vrij Nederland brak in de week van verschijnen al de staf over Palmens boek en vorige week mengde Floris Guntenaar zich in de discussie in de Leesclub. HP/ De Tijd noemt Palmen deze week ‘de Saskia Noort van de grachtengordel’. Op 3 april verdedigt Palmen zich tegen haar critici in De Balie in Amsterdam.

www.nrc.nl/boeken

Humoristisch schrijven. Ewoud Sanders vraagt zich op zijn weblog Woordhoek af of er zoiets bestaat als droog schrijven? „Ja dat bestaat. Reeds de oude Romeinen waren daar erg goed in. Toen mij werd gevraagd om over dit onderwerp een beschouwing te schrijven (‘Samen werken, samen leven, samen lachen’), heb ik de Grote Van Dale erbij gepakt. Daar staat bij droog… Saai, saai, boring! Bestaat er ook zoiets als humoristisch schrijven? Dat wordt al een stuk moeilijker. Veel mensen hebben een groot talent om saai te schrijven. Weinig mensen hebben het talent om geestig of sprankelend te schrijven. Zijn dat dan ook saaie mensen? Nee, je hebt zeer geestige mensen die helemaal niet geestig kunnen schrijven. In een gesprek en vooral in grotere gezelschappen kunnen zij ongelooflijk scherp uit de hoek komen. Maar geef ze pen en papier, en ze bakken er niks van.

www.nrc.nl/woordhoek