Illegale sigaretten vernietigd in China

Illegale sigaretten vernietigd in China Xian, 15 maart. Een Chinese politieagent staat op wacht terwijl een grote lading illegale sigaretten wordt vernietigd. In China worden zowel de meeste sigaretten gemaakt als opgerookt. Naar schatting 350 miljoen Chinezen roken, 60 procent van de mannen en 3 procent van de vrouwen. Elke minuut worden in China 3 miljoen sigaretten opgestoken. Per jaar sterven zo’n 1,2 miljoen Chinezen aan de gevolgen daarvan. Onlangs ratificeerde de Chinese overheid internationale afspraken om roken te ontmoedigen. Op pakjes sigaretten moet straks worden gewaarschuwd voor de gezondheidsschade die het veroorzaakt. Foto AFP A Chinese policeman stands guard as workers destroy a large consignment of illegal cigarettes seized in a recent raid, in Xian, northern China's Shaanxi province 15 March 2007. China has 350 million smokers and consumes a third of the world's tobacco with a fifth of the population, a habit that kills about a million Chinese people a year and costs an estimated five billion USD annually in medical bills, while contributing more than 30 billion USD in taxes to the government. CHINA OUT GETTY OUT AFP PHOTO AFP