En verder

Klassieke Oudheid Het Allard Pierson Museum organiseert 11 mrt (13u) de rondleiding Grieken en Romeinen. Klassiek archeologe Eva Doove neemt u mee terug naar de bakermat van onze beschaving, de klassieke oudheid. Op de Griekse en Romeinse afdeling van het Allard Pierson Museum zullen diverse aspecten van de klassieke geschiedenis, kunst en cultuur worden behandeld.

Start: kassa Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, A'dam. Duur: 1 u. €6,50 excl. entree Res: 06-18 2570 14 & info@amsterdamcitywalks.com

Bart Chabot Het Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag organiseren van 12 mrt t/m 8 april de tentoonstelling Giphart en Chabot met Bril - De Expo. Samen schrijven de schrijvers dit jaar 60 jaar. Op 11 maart (15u) openen Ronald Giphart en Bart Chabot de tentoonstelling met een optreden. Aansluitend presenteert Bart Chabot drie nieuwe gedichtenbundels McPain.

Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag. Toegang: gratis. Res. noodzakelijk: 070-3339666 & info@nlmd.nl . Inl: www.letterkundigmuseum.nl

Op 11 maart vindt voor de derde maal de Literaire DebutantenDag plaats in het Chassé Theater met de uitreiking van de Prijzen der Brabantse Letteren. Vijf genomineerden dingen mee naar de belangrijkste literaire prijs van Brabant: het beste boek van 2005-06. De middag staat in het teken van schrijven en literatuur, met optredens, interviews en muziek. Masterclass en Literaire Biecht openen de middag. Slotstuk is de uitreiking van de Prijzen der Brabantse Letteren met 5 genomineerden, onder wie A.F.Th. van der Heijden. Tot slot is er een literair diner.

Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda. zo 11 mrt, 13u30 uur masterclass & literaire biecht; 16u30 uur prijsuitreiking, interviews en optredens; 19u Literaire maaltijd (€20). Res/inl: 076-5303132 & www.chasse.nl

The ListThe List is een project over de grenzen van ‘Fort Europa’. De titel ‘The List’ verwijst naar de lijst namen van alle vluchtelingen die, zover bekend, tijdens hun migratie naar Europa zijn omgekomen. In de week van 14 tot 21 maart wordt de lijst als poster gepresenteerd in 100 verlichte reclameborden door de gehele stad Amsterdam. Daarnaast vindt er op15 mrt (19u30-24u) een seminar plaats waarin een internationaal gezelschap van filmers, kunstenaars, fotografen en wetenschappers werk presenteert in de context van The List.

Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Entree gratis. Res: desk@stedelijk.nl. Inl: www.smba.nl