Drogende vissen in het westen van India

Drogende vissen in het westen van India Rotterdam. In het uiterste westen van India, grenzend aan de Arabische Zee, ligt het vissersdorp Vanakbara. De dagen hebben er een vast ritme. ’s Ochtends komen de vissersboten binnen, waarna de vissers hun vangst gaan sorteren, hun boten schoonmaken en hun netten uit de knoop halen en repareren. De kleinere vissen worden op de grond of aan lijnen, zoals hierboven te zien, te drogen gehangen. De vissersvloot van Vanakbara bestaat uit 225 grotere en kleine schepen. De grote schepen komen elke week terug met gemiddeld 600 kilo vis. Van de vangst is zo’n 90 procent bestemd voor export. De goedkopere vissoorten, zoals haai, gaan naar Pakistan en Sri Lanka. De duurdere vissoorten, zoals tonijn en garnalen, worden geëxporteerd naar China en de Europese Unie, waaronder Nederland. De deelstaat is goed voor een kwart van de totale visvangst van India, met ruim 600.000 ton zeevis per jaar. Vooral bij toeristen is deze regio erg geliefd, vanwege de kleurige vissersboten die er rondvaren, vaak versierd met hindoeïstische symbolen van goden als Shiva. Hier verdienen de mensen al generaties lang hun geld met visserij. Vanakbara ligt in het district Junaghad, in de provincie Gurajat. Dit is de provincie waarin ook Mahatma Gandhi is geboren. Foto Martin Roemers India, Gujarat, Vanakbara, Vanakbara is een vissersdorp aan de Arabische Zee. Vanakbara heefd een vissersvloot van 225 grotere en kleine schepen. De grotere schepen komen na een week vissen terug met gemiddeld 600 kilo vis. Elke ochtend komen de vissersboten binnen en wordt de visvangst gesorteerd en geselecteerd. 90 % van de visvangst in Vanakbara is bestemd voor export. De goedkope vis, zoals haai, gaat naar Pakistan en Sri Lanka. Dure vis zoals tonijn en garnalen wordt geexporteerd naar China en de Europese Unie, waaronder Nederland. Gujarat is een welvarende deelstaat en goed voor een kwart (ruim 600.000 ton zeevis per jaar)van de totale visvangst in India en is India's grootste visproducent. Azie, vis, visserij, zeevis, vissen, economie, handel, arbeid, vrouwen, vrouw, visafslag, haven, zee, dieren, vissersboot, EU, veiling, gedroogde vis, India, Gujarat, Vanakbara, Vanakbara is a fishing village at the Arabian Sea and has a fleet of 225 larger and smaller ships. After a week of fishing the fishermen come home with an average cath of 600 kilo fish. Sea fish is being sorted and selected. 90 % of the catch is going to be exported. Cheap fish like shark goes to Pakistan and Sri Lanka. Expensive fish like tunafish and shrimps will be exported to China and the European Union. Gujarat is India's biggest fish producer, with 600.000 tons of seafish a year. ( India produces 2.4 milion tons of fish a year). Asia, fish,fishing,fishery, sea, markets, economy, labour, harbour, woman, women, animals, auction, dried fish India, Gujarat, Vanakbara, Fisch, Fischerei, Fischer, Meer, Wirtschaft, Arbeit, Fischversteigerung, Fischerboot, Markt, Roemers, Martin

In het uiterste westen van India, grenzend aan de Arabische Zee, ligt het vissersdorp Vanakbara. De dagen hebben er een vast ritme. ’s Ochtends komen de vissersboten binnen, waarna de vissers hun vangst gaan sorteren, hun boten schoonmaken en hun netten uit de knoop halen en repareren. De kleinere vissen worden op de grond of aan lijnen, zoals hierboven te zien, te drogen gehangen.

De vissersvloot van Vanakbara bestaat uit 225 grotere en kleine schepen. De grote schepen komen elke week terug met gemiddeld 600 kilo vis.

Van de vangst is zo’n 90 procent bestemd voor export. De goedkopere vissoorten, zoals haai, gaan naar Pakistan en Sri Lanka. De duurdere vissoorten, zoals tonijn en garnalen, worden geëxporteerd naar China en de Europese Unie, waaronder Nederland. De deelstaat is goed voor een kwart van de totale visvangst van India, met ruim 600.000 ton zeevis per jaar.

Vooral bij toeristen is deze regio erg geliefd, vanwege de kleurige vissersboten die er rondvaren, vaak versierd met hindoeïstische symbolen van goden als Shiva. Hier verdienen de mensen al generaties lang hun geld met visserij.

Vanakbara ligt in het district Junaghad, in de provincie Gurajat. Dit is de provincie waarin ook Mahatma Gandhi is geboren.