DANS

Postscript Op donderdag 15 maart presenteert het Nederlands Dans Theater II Postscript. In het programma zit Spit, een nieuwe collage van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin. Naharin voegde delen van bestaande werken: Virus, Mabul, Black Milk en Telophaza , samen tot een nieuw geheel. Naharin is artistiek directeur van de Batsheva Dance Company en gastchoreograaf voor het Nederlands Dans Theater. Paul Lightfoot en Sol León laten zich voor hun nieuwe ballet Slate of Hand zich weer inspireren door de muziek van Philip Glass, de ‘Symphony nr 2’. De wereldpremière van Lightfoot León op 15 maart is een co-productie i.s.m. het Dance Consortium in Groot-Brittannië. Het werk wordt, na de tournee in Nederland, uitgevoerd in Sadler’s Wells in Londen en acht andere theaters in Engeland en Schotland.

Postscript. NDTII. Première 15 maart Lucent Danstheater. www.nederlandsdanstheater.nl