DANS

DANS Postscript Op donderdag 15 maart presenteert het Nederlands Dans Theater II Postscript. In het programma zit Spit, een nieuwe collage van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin. Naharin voegde delen van bestaande werken: Virus, Mabul, Black Milk en Telophaza , samen tot een nieuw geheel. Naharin is artistiek directeur van de Batsheva Dance Company en gastchoreograaf voor het Nederlands Dans Theater. Paul Lightfoot en Sol León laten zich voor hun nieuwe ballet Slate of Hand zich weer inspireren door de muziek van Philip Glass, de ‘Symphony nr 2’. De wereldpremière van Lightfoot León op 15 maart is een co-productie i.s.m. het Dance Consortium in Groot-Brittannië. Het werk wordt, na de tournee in Nederland, uitgevoerd in Sadler’s Wells in Londen en acht andere theaters in Engeland en Schotland. Postscript. NDTII. Première 15 maart Lucent Danstheater. www.nederlandsdanstheater.nl ‘Spit’ de nieuwe collage van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin Foto Joris-Jan Bos Spit Nederlands Dans Theater 2 Chor: Ohad Naharin On the picture: Ensemble Joris-Jan Bos Photography© t = +31 (0)70 365 92 45 m = +31 (0)6 53 661 225 e = jprisjan@mac.com w = http://homepage.mac.com/jorisjan Bank: ABN AMRO accountnr: 47 100 4863 IBAN: NL46ABNA0471004863 Swiftcode: ABNANL2A btw/taxnr: 0458 10 436 B01 Bos, Joris-Jan

Postscript Op donderdag 15 maart presenteert het Nederlands Dans Theater II Postscript. In het programma zit Spit, een nieuwe collage van de Israëlische choreograaf Ohad Naharin. Naharin voegde delen van bestaande werken: Virus, Mabul, Black Milk en Telophaza , samen tot een nieuw geheel. Naharin is artistiek directeur van de Batsheva Dance Company en gastchoreograaf voor het Nederlands Dans Theater. Paul Lightfoot en Sol León laten zich voor hun nieuwe ballet Slate of Hand zich weer inspireren door de muziek van Philip Glass, de ‘Symphony nr 2’. De wereldpremière van Lightfoot León op 15 maart is een co-productie i.s.m. het Dance Consortium in Groot-Brittannië. Het werk wordt, na de tournee in Nederland, uitgevoerd in Sadler’s Wells in Londen en acht andere theaters in Engeland en Schotland.

Postscript. NDTII. Première 15 maart Lucent Danstheater. www.nederlandsdanstheater.nl